Trukit ovat nostolaitteita, joiden toiminta perustuu hydrauliikkaan. Trukeilla siirretään ja nostetaan painavia tavaroita ja lastattuja kuormia. Niiden käyttöalueet ovat etupäässä varastot ja tehtaat. Mutta trukkeja on paljon myös ulkokäytössä etenkin satamissa ja kaivoksilla. Trukkeja on sekä polttomoottorilla että sähköakulla toimivia, joista jälkimmäiset ovat useimmin käytössä sisätiloissa. Nostotekniikka ja nostokapasiteetti määrittelevät, millainen trukki kulloinkin on kyseessä.

Trukkien perustyypit

Vastapainotrukki on kaikkein yleisin trukkityyppi. Käyttöominaisuuksiltaan se on monipuolinen, koska se soveltuu sekä kuorman lastaamiseen että purkuun. Muita trukkityyppejä ovat muun muassa lavansiirtovaunu, pinontavaunu ja tukipyörätrukki. Työntötrukit on suunniteltu kapeille varastokäytäville ja pitkät tavarat siirtyvät kylkitrukilla. Tavaroiden keräilyyn on olemassa eri mallisia keräilytrukkeja. Kurottajat ovat trukkeja, joita käytetään korkealle materiaalien nostamiseen. Niitä käytetään yleensä rakennus- ja teollisuushalleissa sekä varastoissa, joissa on korkeat hyllyt.

Oikeiden renkaiden valinta tärkeää

Jokaisessa trukissa on allaan renkaat. Niiden koko ja laatu vaihtelevat muun muassa sen mukaan, onko työskentelytila sisällä vai ulkona ja kuinka painavia lasteja trukilla kuljetetaan. Laitevalmistaja antaa ohjeet, miten trukkien renkaat on valittava. Yksityiskohtaiset mallitiedot on painettu renkaiden sivuille ihan samoin kuin autonrenkaisiinkin. Jos tiedot ovat kuluneet, ne kannattaa tarkistaa ohjekirjasta tai ottaa yhteyttä laitevalmistajaan.

Renkaiden kuvioinnit ja materiaalit ovat erilaiset eri käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi erilaiset robottivarastoissa käytetyt trukit tarvitsevat erilaiset renkaat, kuin ulkona raskaassa käytössä olevat trukit. Pehmeän maaperän kuljetuksiin tarkoitetut renkaat antavat paremman pidon, kun taas kovaan käyttöön tarkoitetut renkaat kestävät kulutusta paremmin.

Kimmokumirengas on kestävä sisäkäyttöön tarkoitettu vulkanoidulla kumilla varustettu, usein umpinainen rengas. Ilmakumirengas muistuttaa tekniikaltaan autonrengasta. Se on ristikuteinen vyörengas, jossa saattaa olla vannenauha ja joskus myös sisäkumi. Rengas on kuvioitu samaan tapaan kuin autonrenkaat. Puhkeamattomaksi ilmarenkaan voi tehdä täyttämällä sen uretaanikumilla. Joustokumirengas on puhkeamaton täyskumirengas. Tällaisia tarvitaan lattioilla, joilla saattaa olla renkaan puhkaisevia esineitä. Polyuretaanirengas on kevyt, mutta kestävämpi kuin tavallinen kumirengas. Se on erityisen pitävä kitkaominaisuutensa ansiosta. Joskus tarvitaan lattiaa tahraamattomia renkaita. Ne muodostavat helposti staattista sähköä, minkä vuoksi tuotekehittely jatkuu edelleen. Trukkien renkaat valmistetaan tavallisimmin kumista ja polyuretaanihartsista. Vahvistuksena käytetään myös hiilimustaa ja piidioksidia.

Edulliset trukkien renkaat meiltä: Ham-Re Oy

jaa