Kun puhumme teollisuudesta ja logistiikasta, tehokkuus on avainasemassa. Yksi ratkaisevimmista tekijöistä tässä on trukkien käyttö. Ilman trukkeja tavara ei kulkisi tuotantolaitoksista varastoihin eikä varastoista kuljetuskontteihin eikä konteista asiakkaan varastoihin. Tuotannossa tavaran logistiikkaketju voi olla hyvinkin pitkä, eikä tavara siirry paikasta toiseen ilman trukkeja. Trukkeja työskentelee ulkotiloissa esimerkiksi satamissa ja kaivosalueilla. Nämä ovat ulkokäyttöön suunniteltuja polttomoottoritrukkeja. Mutta sisähalleissa ja -varastoissa ei voida käyttää polttomoottoria pakokaasujen vuoksi. Tähän ovat ratkaisuna sähkökäyttöiset trukit, kuten sähkövastapainotrukki, sisätiloihin.

Tavaran siirtoa ja lastausta sisätiloissa

Tuotantorakennukset, hallimaiset varastotilat, varastorakennukset ja vähittäisliikkeet ovat kaikki sisätiloja. Silti näissä kaikissa on valtava määrä tavaraa, jonka on siirryttävä paikasta toiseen. Varasto- ja liiketiloissa on varastohyllyjä, jotka on mitoitettu siten, että niihin voi lastata haarukkatrukilla lavan päällä olevan kuorman. Näiden siirto- ja lastaustrukkien tarve on välttämätön ja suuri. Missään sisätiloissa ei voida käyttää diesel- tai muitakaan polttomoottoritrukkeja niiden tuottamien päästöjen ja pakokaasujen vuoksi. Näin ollen ainoa ratkaisu sisätiloissa tapahtuvaan tavaran siirtoon ja lastaukseen ovat sähkökäyttöiset trukit.

Sähkötrukin etuja

Akkukäyttöisyys ei tuota välittömiä päästöjä, mikä pitää sisäilman puhtaana. Akkujen käyttö pienentää myös hiilijalanjälkeä, koska akkujen latausenergiaksi voidaan valita uusiutuva sähköenergia uusiutumattoman öljyn tai kaasun sijaan. Yksi merkittävä etu on sähkötrukkien vähäinen huoltotarve. Perinteiset polttomoottorit vaativat säännöllistä huoltoa, kuten öljynvaihtoa ja suodattimien puhdistusta, kun taas sähkökäyttöiset trukit ovat huomattavasti vähemmän huoltotarpeisia. Tämä säästää aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä.

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi yritys valitsee sähkötrukin, on sen suorituskyky. Vaikka saattaa olla huolenaiheita siitä, että sähkötrukit eivät olisi yhtä tehokkaita kuin perinteiset polttomoottoritrukit, todellisuus on usein päinvastainen. Sähkötrukit tarjoavat usein paremman kiihtyvyyden ja jopa tehokkaamman vääntömomentin, mikä johtaa parempaan suorituskykyyn etenkin sisätiloissa.

Lisäksi sähkökäyttöiset trukit ovat hiljaisempia kuin polttomoottoritrukit, mikä tekee niistä ihanteellisia käytettäväksi melulle herkillä alueilla, kuten kauppakeskuksissa. Tämä on ensiarvoisen tärkeä asia työergonomian kannalta.

Sähkötrukit ovat paitsi nykyhetken ratkaisu logistiikan tarpeisiin, ne ovat myös tulevaisuuden kuljetusratkaisu. Teknologisten edistysaskelien myötä sähkötrukkien akkuteknologia ja suorituskyky paranevat jatkuvasti. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa sähkötrukit voivat tarjota entistä pidemmän käyttöajan yhdellä latauksella ja voivat käsitellä suurempia kuormia. Lisäksi älykkäät järjestelmät ja automaatio ovat yhä enemmän integroitumassa sähkötrukkeihin, mikä lisää niiden tehokkuutta ja tarkkuutta entisestään. Sähkökäyttöiset trukit meiltä: Logisnext Finland Oy.

jaa